Florida NFL

Lista: Vilka NFL-lag finns i Florida? Delstaten med flest NFL-lag

Florida är ett populärt resmål för oss svenskar. Oavsett om det är de kritvita ständerna, Miamis nattliv eller Disneyworlds drömvärld för barnfamiljer så återkommer många svenskar hit mer än en gång.
Men för oss NFL-älskare är det även ett mecka. Faktum är att ingen delstat i USA har fler lag i NFL än just Florida. Det är även betydligt trevligare att sitta en söndag i november i Florida än upstate New York där kylan kan bita friskt.

Florida har som sagt hela tre NFL-lag i form av Jacksonville Jaguars, Miami Dolphins och Tampa Bay Buccaneers. Här nedanför hittar du ner information om respektive lag och hur du hittar biljetter till varje klubb.

Jacksonville Jaguars:

Jacksonville ligger uppe i det nordöstra hörnet av Florida drygt två timmar med bil norr om Florida och hela fem timmar norr om Miami. Staden har nästan en miljon innevånare och laget lar funnits i staden sedan 1995.

Laget spelar i AFC South tillsammans med Houston Texans, Indianapolis Colts och Tennessee Titans.

Jaguars spelar sina hemmamatcher på TIAA Bank Field som invigdes 1995 men som renoverats i omgångar och den senaste större renoveringen var 2016. Arenan tar in nästan 68 000 åskådare och ligger häftigt i downtown nära St. Johns River.

Jaguars brukar även kallas för Europas lag eller Londons lag då de i stort sett varje år spelar i London. Sedan 2013 har Jaguars spelat i London samtliga år förutom 2020 då det ställdes in på grund av Covid. De har även skrivit avtal att spela en match per säsong i London fram till minst 2024.

Miami Dolphins:

Miami NFL
Miami är staden de flesta dras till i Florida och det av goda själ. Här finns det något för absolut alla, även oss som älskar NFL.

Dolphins har funnits sedan 1965 och har vunnit Super Bowl två gånger 1972 samt 1973. Men 2000-talet har inte varit någon rolig tid för fansen då laget endast nått slutspel två gånger de senaste 20 åren.

Båda de åren har de dessutom åkt ut direkt i Wild Card-rundan. Men det finns ljusning i kikaren. De två senaste säsongerna har Dolphins en positiv record, de har alltså vunnit fler matcher än de förlorat.

Dolphins spelar sina hemmamatcher på Hard Rock Stadium
som invigdes redan 1987 men som renoverats både 2015 och 2017 och sedan 2022 körs även Miami GP i Formel 1 runt arenan.

Laget spelar i AFC East tillsammans med Buffalo Bills, New England Patriots och New York Jets.

Tampa Bay Buccaneers

Vilka NFL-lag finns i Florida?

Tampa Bay är ett område i västra Florida som innefattar flera städer där de största är Tampa, St. Petersburg och Clearwater. Området som helhet har över tre miljoner innevånare.

Laget Buccaneers har sin hemvist i staden Tampa och de klev in i NFL 1976  och spelar just nu i NFC South med Atlanta Falcons, Carolina Panthers och New Orlean Saints.
Laget är även det som haft störst framgångar i modern tid med två Super Bowl-segrar under 2000-talet nu senast 2020 ledda av Tom Brady.

De har även tagit sig till slutspelet sju gånger under 2000-talet.

Hemmamatcherna spelas på Raymond James Stadium som öppnade 1998 och är känd runt om NFL för det stora piratskeppet i ena hörnet som avlossar sina stora kanoner bland annat när laget gör poäng eller kommer in i red zone.

Efter en utbyggnad 2022 tar arenan nu nästan 70 000 åskådare.